Florin Spătaru, ministrul Economiei: Misiunea economică sud coreeană care s-a desfășurat în România este rezultatul vizitei la nivel înalt pe care am făcut-o la sfârșitul anului trecut

Florin Spătaru, ministrul Economiei: Misiunea economică sud coreeană care s-a desfășurat în România este rezultatul vizitei la nivel înalt pe care am făcut-o la sfârșitul anului trecut

București, 08 februarie 2023 – Misiunea economică din Coreea de Sud care se desfășoară, zilele acestea, în România a ajuns la Ministerul Economiei. Delegația constituită din reprezentanți ai camerelor de comerț din mai multe regiuni sud-coreene, precum și investitori de talie internațională, s-a întâlnit, astăzi, cu ministrul Economiei Florin Spătaru și echipa de experți de la nivelul instituției centrale pentru o dezbatere pe fond, schimb de experiențe între părți în atingerea obiectivelor de cooperarea economică și comercială, precum și pentru identificarea de oportunități de investiții în domeniile industriei de apărare, tehnologia comunicațiilor, electronică și infrastructură.

„Această misiune economică este primul eveniment care se desfășoară ca urmare a vizitei de anul trecut în Coreea de Sud. Urmează să punem la punct ultimele detalii pentru organizarea comisie mixte, la Seoul. Facem, așadar, pași concreți în consolidarea relațiilor bilaterale, dar mai ales în atragerea de investitori și noi oportunități de afaceri în România”, a declarat ministrul Economiei Spătaru.

Cu ocazia desfășurării Misiunii Sud Coreene, la Ministerul Economiei, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere cu LIG NEX1, unul dintre principalii furnizori de echipamente pentru forțele armate ale Republicii Coreea, pentru dezvoltarea de noi capabilități în filialele din industria de apărare din România.

„Misiunea Economică Sud Coreeană s-a încheiat cu semnarea a două parteneriate de anvergură pentru România. Acum două zile a fost semnat memorandumul cu Hanwha Aerospace, un mare producător de tehnică militară din Coreea de Sud, iar astăzi, am semnat un al doilea parteneriat, de data aceasta cu LIG NEX 1, o companie de renume în industria de apărare din Coreea”, a adăugat ministrul român al economiei.

Din partea coreeană, la eveniment au participat Excelența Sa, domnul Rim Kap-Soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, Jaeil Son, președintele Comitetului de Cooperare Economică Coreea-România (CEO al Hanwha Aerospace), reprezentanți ai Companiei Naţionale Romarm S.A și o delegație formată din mari companii coreene, precum Samsung, SK, Hanwha, Hyundai Rotem și LIG Nex1.

„Vizita Delegației de Afaceri își propune să concretizeze rezultatele vizitei Președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cât și a Primului Ministru, Nicolae Ciucă,  în Coreea de anul trecut. Această misiune economică va servi drept rampă de lansare pentru modernizarea relațiilor economice la nivelul echivalent al Parteneriatului nostru Strategic”, a declarat Rim Kap-Soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România.

Sursa